(078) 641 12 34

Visie & Missie

Visie & Missie

Spreuken 31:8-9

“Spreek voor hen die weerloos zijn, bescherm het recht van de vertrapten. Spreek, oordeel rechtvaardig, geef de armen en behoeftigen hun recht.”

In de aids-regio Rakai, Zuid-Oeganda, leven vele kinderen in grote armoede zonder enige hoop op een toekomst. De wanhoop en strijd om te overleven is zichtbaar in hun ogen. Basisbehoeften als eten, kleding en een dak boven je hoofd zijn voor veel van deze kinderen al een luxe.

De Uganda Child Care Foundation zet zich in voor de meest kansarmen; kinderen structureel het verschil te maken. Onze projecten en sponsorprogramma’s zijn gericht op het verbeteren van de levensomstandigheden en het ombuigen van wanhoop naar hoop.

Op lange termijn werken we aan een blijvende verandering en zelfvoorzienendheid. De bedoeling is niet alleen om "vissen” te vangen vóór deze arme kinderen, maar ze materiaal te geven om ze zélf te leren “vissen"!

We werken vanuit een christelijke overtuiging, maar zetten ons in voor alle kinderen, ongeacht afkomst of religie. In Nederland werken we uitsuitend met vrijwilligers die zich in hun vrije tijd enthousiast inzetten. In Oeganda werken we met lokale hulporganisaties die de situatie en cultuur kennen. Ze zijn een onmisbare schakel om onze visie & missie handen en voeten te kunnen geven in Oeganda.

We werken vanuit het geloof dat we onze talenten mogen inzetten om een stem te zijn voor hen die zo weinig hebben, maar zoveel kunnen. We investeren in ‘the next generation’ en dromen dat ons werk in de toekomst niet meer nodig zal zijn…

Wij zoeken nog een sponsorouder!

Tracey Naluggwa
hrak 374

Ik ben een meisje van 17 jaar. Ik woon in Kakuuto/Rakai. Ik woon daar samen met mijn oma. Op school is mijn leukste vak aardrijkskunde. Thuis help ik met werken in de tuin. later wil ik lerares worden . Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Margrate Nakanwagi
hrak 342

Ik ben een meisje van 18 jaar. Ik woon in Kakuuto/ Rakai. Ik woon daar samen met mijn ouders. op school is mijn leukste vak verpleegkunde. Thuis help ik graag met koken . later wil ik vroedvrouw worden . wilt u mij de laatste jaren daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Francis Mulangwa
hrak 471

Ik ben een jongen van 14 jaar. Ik woon in Kakuuto/ Rakai. Ik woon daar samen met mijn ouders. Op school is mijn leukste vak Engels. Thuis help ik met water halen. Later wil ik officier in het leger worden . Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Emmanuel kasibante
hkas 235

Ik ben een jongen van 10 jaar. Ik woon in kasaali/ Rakai. ik woon daar samen met mijn ouders. Op school is mijn leukste vak rekenen. Thuis help ik met water halen. later wil ik dokter worden . Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
John Balireete
hrak 136

Ik ben een jongen van 18 jaar. ik woon in Kakuuto/ Rakai. Ik woon daar samen met mijn moeder. op school is mijn leukste vak lassen .Thuis help ik met werken in de tuin. later wil ik leraar worden .Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m

Steun een project

Ik wil helpen »

Sponsor een kind

Meer informatie »

Shop voor UCCF

Shop bekijken »