(078) 641 12 34

Projecten

Homefarming - varkensproject

Ons homefarming project richt zich op het zelfvoorzienend maken van een gezin. Dit door inkomen te genereren uit een thuisboerderij met kippen of varkens. Met een pay-it-forward-systeem zorgen we er ook op lange termijn voor dat dit project blijft bestaan.

Meer informatie >
Bouwprojecten

UCCF bouwt met haar bouwprojecten letterlijk aan een toekomst. We verbeteren aanwezige voorzieningen of investeren in nieuw bouw om onze projecten beter te faciliteren. Maar onze bouwprojecten zijn hoofdzakelijk gericht op het realiseren van een toekomst voor de vele kinderen in Rakai.

Meer informatie >
Kindsponsoring

Het financieel adopteren van een kind in Oeganda kan bij UCCF voor 30 euro per maand. We investeren hiermee in ‘the next generation’. Kansarme kinderen zien door kindsponsoring hun toekomstverwachting van hopeloos naar hoopvol veranderen. En daarmee maakt dit project op lange termijn echt het verschil!

Meer informatie >
Afripads

Een meisje in Oeganda mist tijdens haar menstruatie gemiddeld 20% lestijd. Ons Afripads project voorziet deze meiden van wasbaar maandverband. Een simpele oplossing waardoor de schaamte van huidige middelen en doorlekken tot het verleden horen. Met als pure winst het volgen van scholing tijdens de menstruatie.

Meer informatie >
Food program

Ons Food Program biedt in Kakuuto / Rakai dagelijks een voedzame maaltijd aan de schoolgaande kinderen op de schoolcampus. We vullen financiële tekorten van de school aan om dit te realiseren. Daarnaast investeren we in gewassen die de school zelf kan verbouwen op het aangekochte stuk landbouwgrond.

Meer informatie >
Mwangaza

Eens in de drie jaar zet het spectaculaire (wees)kinderkoor ‘Mwangaza’ voet op Nederlandse bodem. Een optreden van dit koor is een belevenis waarbij de combinatie van zang, dans, Afrikaanse drums en kleding een onwisbare indruk achter laat. Met dit tournee probeert het koor extra aandacht te vragen voor hun situatie daar.

Meer informatie >
Afrinets

In de strijd tegen malaria biedt ons Afrinets project muskiettennetten aan kinderen / gezinnen in Oeganda. Een simpele, preventieve en doeltreffende oplossing om de kans op malaria te verkleinen.
Meer informatie >
Solarproject

Om 19.00 uur gaat het licht letterlijk uit in Oeganda. Bij gebrek aan elektriciteit, gebruikt de lokale bevolking paraffine lampjes. Deze brandgevaarlijke en ongezonde manier van licht genereren vervangen we door solarlampen. Door zonlicht om te zetten in elektriciteit, is dit in het Afrikaanse Oeganda een schone en ideale manier licht te genereren.

Meer informatie >
Overige projecten

UCCF realiseert ook incidentele projecten. Vaak vanuit een concrete hulpvraag / noodkreet vanuit Oeganda. Maar ook initiatieven vanuit Nederland, die binnen onze visie en mogelijkheden liggen, mondden wel eens uit in een concreet project.

Meer informatie >
Kasaka Community Medical Clinic

‘Het dorp zonder glimlach’ – Kasaka – in Rakai / Oeganda krabbelt op uit een diep dal van wanhoop en hopeloosheid. Ons kindsponsorprogramma brengt sinds 2013 hoop en inmiddels kunnen honderden kinderen naar school. We zagen in een paar jaar tijd een heel dorp transformeren naar hoopvol. Behalve op het medisch vlak.

Meer informatie >

Wij zoeken nog een sponsorouder!

Shanita Babbanja
hkka 110

Ik ben een meisje van net twaalf jaar. Ik woon in Kasaka/ Rakai. Ik woon daar samen met mijn ouders. Op school is mijn leukste vak Engels. Thuis help ik met afwassen. Later wil ik verpleegster worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Benjamin Katangole
hkka 314

Ik heb een sponsor gevonden !!!

Helpen
€30 p/m
Matovu Musuuza
Hkka 208

Ik ben een jongen van bijna 13 jaar. Ik woon in Kasaka/ Rakai. Ik woon daar samen met mijn oma. Op school is mijn leukste vak rekenen. Thuis help ik met hout sprokkelen. Later wil ik monteur worden . Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Emmanuel kasibante
hkas 235

Ik ben een jongen van 10 jaar. Ik woon in kasaali/ Rakai. ik woon daar samen met mijn ouders. Op school is mijn leukste vak rekenen. Thuis help ik met water halen. later wil ik dokter worden . Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Deogracious Kiweewa
hkka 025

Ik ben een jongen van 11 jaar. Ik woon in Kasaka,/Rakai. Ik woon daar samen met mijn ouders. Op school is mijn leukste vak rekenen. Thuis help ik met water halen. Later wil ik dokter worden . Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m

Steun een project

Ik wil helpen »

Sponsor een kind

Meer informatie »

Shop voor UCCF

Shop bekijken »