(078) 641 12 34

Kinderkoor Mwangaza

Kinderkoor Mwangaza

Eens in de drie jaar zet het spectaculaire (wees)kinderkoor ‘Mwangaza’ voet op Nederlandse bodem. Een optreden van dit koor is een belevenis waarbij de combinatie van zang, dans, Afrikaanse drums en kleding een onwisbare indruk achter laat.

Het woord ‘Mwangaza; komt uit het Swahili en betekent: ‘stralend licht’. En dat doen ze, de kinderen van het koor! En dat is bijzonder als je de verhalen van de kinderen uit Oeganda leert kennen. In Oeganda leven namelijk veel gezinnen in grote armoede. Kinderen zijn vaak op zichzelf aangewezen zonder hoop op een toekomst. Naar school gaan, toegang tot medicijnen, kleding en basislevensbehoeften als eten zijn helaas een luxe die voor veel kinderen, zonder hulp, onbereikbaar is.

Elk optreden is een kans om het hartverscheurende verhaal van armoede en wanhoop te vertellen. En zo is elke tournee kans om een hopeloos heden om te buigen tot een hoopvolle toekomst. Maar de kinderen van het koor getuigen met hun muziek ook van hun persoonlijke Hoop: Jezus Christus. Het rotsvaste vertrouwen van de Oegandese ambassadeurs in God, raakt keer op keer vele harten.

De Uganda Child Care Foundation heeft ze de afgelopen jaren al 4 keer naar Nederland gehaald voor een onvergetelijke tournee. Elke tournee krijgt een nieuwe groep kinderen de gelegenheid om in onze cultuur het verschil te maken d.m.v. hun muziek & dans. Kijk in de foto- en filmgallerij om nog even na te genieten.
Tournee 2016

De meest recente tournee was in 2016. En we kunnen zonder twijfel zeggen dat ook dat weer een feestje was!
Bekijk Mwangaza in onze fotogallerij  of in de filmgallerij

Wij zoeken nog een sponsorouder!

Mesaach Bukenya
hkas 292

Ik ben een jongen van bijna 11 jaar. ik woon in Kasaali/ Rakai . Ik woon daar samen met mijn oma. op school is mijn leukste vak biologie. Thuis help ik met water halen. Later wil ik monteur worden. Wilt u mij daarbij helpen door mijn sponsor te zijn ?

Helpen
€30 p/m
Juliet Nabbala
hrak 419

Ik ben een meisje van twaalf jaar. Ik woon in kakuuto/Rakai. Ik woon daar samen met mijn moeder. Op school is mijn leukste vak Engels. Thuis help ik met water halen . Later wil ik verpleegster worden . Wilt u mij daarbij helpen door mijn sponsor te worden ?

Helpen
€30 p/m
Mathis Nakkaana
Hrak 282

Ik ben een jongen van 12 jaar. Ik woon in Kakuuto/ Rakai. ik woon daar samen met mijn moeder. Op school is mijn leukste vak Godsdienst. Thuis help ik met water halen . later wil ik dokter worden . Wilt u mij daarbij helpen door mijn sponsor te worden ?

Helpen
€30 p/m
Fred Ssempijja
hkas 069

i ben een jongen van bijna 10 jaar. Ik woon in Kasaali/ Rakai . ik woon daar samen met mijn moeder. Op school is mijn leukste vak rekenen. Thuis help ik met water halen . Ik wil later politieman worden . Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Gabunga Ramanthan
hrak 320

Ik ben een jongen van 12 jaar. Ik woon in Kakuuto/ Rakai. . Op school is mijn leukste vak lezen. Thuis help ik met water halen . Later wil ik voetballer worden . Wilt u mijn sponsor zijn ?

Helpen
€30 p/m

Steun een project

Ik wil helpen »

Sponsor een kind

Meer informatie »

Shop voor UCCF

Shop bekijken »